رئیس پلیس فتا : از غیرقانونی بودن همه سایت های همسریابی تا هک وزارت نفت و بانک به گزارش خبر اینترفر ؛ سردار كمال هادیانفر با تأكید بر اینكه هیچ سایت همسریابی مجوز ندارد، گفت: ...
رئیس پلیس فتا : از غیرقانونی بودن همه سایت های همسریابی تا هک وزارت نفت و بانک
به گزارش خبر اینترفر ؛ سردار كمال هادیانفر با تأكید بر اینكه هیچ سایت همسریابی مجوز ندارد، گفت: پلیس فتا سایتهای همسریابی را مسدود و با آنها برخورد میكند. تاكنون جلساتی با وزارت ورزش و جوانان برگزار شده و در این بخش، متولی اصلی، وزارت ورزش و جوانان است و هیچ سایتی در این رابطه مجوز ندارد.
وی با اشاره به اینكه درصد زیادی از سایتهای همسریابی منجر به فعالیت كلاهبرداری و انحراف اخلاقی میشود، افزود: اخیرا پرونده بزرگی در این رابطه شناسایی شد كه فردی ۲۳سرور مجازی را در اختیار گرفته و ۷۰ ایمیل ایجاد كرده بود. متهم ۲۰۰۰شماره حساب را از طریق این سایت بهدست آورده بود و به آنها دسترسی پیدا كرده و همچنین ۴هزار اطلاعات كاربران را سرقت كرده بود.
آزمایشگاه پلیس فتا متوجه این موضوع شده و ماجرا را به مالباختگان اطلاع داد. به گفته وی، ۶۵۶ سایت نیز در رابطه با فروش موادمخدر شناسایی شد كه ۲۵۷مورد از آنها فعال بوده و تعداد زیادی كلاهبرداری از این طریق انجام شده بود.
سردار هادیانفر درخصوص ترویج عكسهای خصوصی هنرمندان در شبكههای مجازی نیز گفت: تعداد زیادی از این افراد به ما مراجعه كرده و اعلام كردهاند كه صفحاتی با نام آنها در شبكههای اجتماعی راهاندازی شده كه با شكایت رسمی پلیس فتا، نسبت به حذف این صفحات اقدام میكند. صفحات مجرمانهای كه در برخی شبكهها همچون اینستاگرام راهاندازی میشود هم توسط كارگروه مجرمانه حذف میشوند و درصورتی كه شكایت شاكی باشد، پلیس فتا وارد عمل میشود.
رئیس پلیس فتا كه در «نشست جهانی جرایم سایبری در دنیای به هم پیوسته» سخن میگفت، جزئیات برجستهترین حمله سایبری به كشور را چنین توضیح داد: این حمله مربوط به هك سایت وزارت نفت بود كه پلیس فتا بهموقع وارد عمل شد و قبل از اینكه آسیبپذیری افزایش یابد، درگاه ورود هكر را كه از جانب آمریكا بود، شناسایی كرد. طی نامه رسمی به آمریكا، این موضوع را بیان كردیم و دستور قضایی بینالمللی نیز در این رابطه صادر شد. موضوع در حال حاضر توسط وزارت خارجه در حال پیگیری است.
وی همچنین از نفوذ یك هكر به درگاه یك بانك خصوصی كشور خبر داد و گفت: این فرد قصد نفوذ به شبكه شتاب را داشت كه توسط پلیس فتا شناسایی و دستگیر شد. این فرد بسیار به اقدامات فنی وارد بوده و موفق به برداشت ۱۱۷میلیون تومان از حسابها شده بود.
پناهگاه جرایم نوین
فرمانده نیروی انتظامی نیز در این همایش با اشاره به تشكیل و راهاندازی پلیس سایبری بهروز، منسجم و چابك، بر حمایت خود از این پلیس تأكید كرد و گفت: امروز شاهد انتقال جرایم در فضای فیزیكی به فضای سایبری هستیم و جرایم سازمانیافته مانند باندهای خرید و فروش موادمخدر و فعالیت گروههای تروریستی در فضای مجازی شكل گرفته. اكنون دنیای سایبر به پناهگاهی برای انجام جرایم نوین تبدیل شده و آمارها رشد فزایندهای را در این خصوص نشان میدهد.
وی با یادآوری فرامرزیبودن جرایم سایبری، تأكید كرد: چنین فضایی این امكان را به مجرمان میدهد كه هركسی از هر جای دنیا قادر باشد با استفاده از بسترهایی كه كشورها معمولا برای ارائه خدمات و آسانكردن زندگی مردم در دسترس كاربران قرار دادهاند، كارهای مجرمانهای علیه مردم حتی كشورهای دیگر انجام دهد.
كشف ۹۰ درصدی جرایم در فضای سایبری
وزیر كشور هم در این همایش با تأكید بر اینكه توسعه زیرساختهای فنی در جمهوری اسلامی ایران باعث شده كه با وجود بالغ بر ۴۶میلیون كاربر اینترنت در مقایسه با سایر كشورها جرایم نسبتاً پایینی را در حوزه سایبری شاهد باشیم، گفت: پلیس سایبری ایران با اهتمام همهجانبه بیش از ۹۰درصد از جرایم سایبری را كشف و خنثی میكند و این امر موجب تأمین امنیت شهروندان و ارتقای میزان رضایت عمومی از پلیس سایبری شده است.
:: خبر اینترفر – شبنم نیوز
پاسخ دهید