ارزشمندترین گل توریستی دنیا “سوسن چلچراغ” در لاهیجان

سوسن چلچراغ Lilium ledebourii

ارزشمندترین گل توریستی دنیا “سوسن چلچراغ” در لاهیجان – سوسن چلچراغ یکی از گونه های تیره سوسن است و با نام علمی ‘ Lilium ledebourii ‘ از خانواده لیلیوم شناخته می شود، ارتفاع آن بین ...

ارزشمندترین گل توریستی دنیا “سوسن چلچراغ” در لاهیجان

سوسن چلچراغ Lilium ledebourii– سوسن چلچراغ یکی از گونه های تیره سوسن است و با نام علمی ‘ Lilium ledebourii ‘ از خانواده لیلیوم شناخته می شود، ارتفاع آن بین ۵۰ تا ۱۵۰ سانتی متر ، معمولا تعداد گل آن بین  ۴ تا ۱۰ عدد بوده و ۱۵ عدد آن نیز مشاهده شده، گل‌های این گیاه سفید با لکه‌های متعدد بنفش تیره و معطر است .
در سال ۱۳۵۴ گیاه شناسی به نام لدربوری در منطقه عمارلو ، روستای داماش گیلان موفق به شناسایی این گونه نادر شد و از آن زمان مورد توجه قرار گرفت.

منطقه جغرافیایی و زمان رویش

سوسن چلچراغ تنها در دو نقطه از جهان ، یکی در بخش عمارلو در دهکده داماش گیلان و دیگر در  لنکران جمهوری آذربایجان رشد می کند. زمان رویش این گل از اواسط خرداد ماه  تا  نیمه اول تیر با توجه به شرایط اقلیمی متغیر بوده و رویش آن  به صورت گلی با قامت بلند به شکل واژگون می باشد.

امیدهای تازه از رویش و گلدهی سوسن چلچراغ

2013-06-22_211900این گیاه با ارزش که شهرت ملی و جهانی هم دارد بسیار آسیب پذیر است و بارها اعلام گردیده که در صورت نابودی پرورش آن ممکن نخواهد بود ، اما اخیرا نادرترین گل جهان در لاهیجان گلدهی کرد و محققان ایستگاه تحقیقات گل و گیاه زینتی لاهیجان موفق به پرورش گل سوسن چلچراغ در این مرکز شدند ، سرپرست مرکز تحقیقات منابع طبیعی گیلان گفت :
این گل پرورشی در مقایسه با رویشگاه طبیعی معمولا ۲۰ روز زودتر گل می‌دهد و به عنوان ذخیره ژنتیکی در ایستگاه لاهیجان نگهداری خواهد شد؛ قابل ذکر اینکه پرورش این گیاه از سال ۷۹ در این ایستگاه آغاز گردیده است.

ثبت شده در فهرست آثار ملی

2013-06-22_211932سوسن چلچراغ تنها گلی است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و همه ساله تورهای گردشگری را از سراسر دنیا به خود جلب می کند؛ این گیاه به دلیل زیبایی و ارزشش از سال ۱۳۵۵ رسماً توسط سازمان حفاظت محیط زیست در منطقه ای به  مساحت ۴ هکتار در منطقه عمارلو گیلان مورد حفاظت قرار گرفت ؛ هم اکنون سازمان حفاظت محیط زیست اطراف این زمین را حصار کشی کرده و از آنجا که این منطقه جزء مناطق چهارگانه این سازمان به حساب می آید هرگونه بهره برداری از آن تنها با مجوز رسمی از دفتر وزارت و بازرسی سازمان محیط زیست کشور ممکن خواهد بود.

:: تهیه شده توسط گردشگری مجله خبری اینترفر

5/ 5٫00

افتضاحبدخوبعالیبی نظیر
(1 رای)

مطلب مفیدی بود؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.